door Rob & Nelleke Kool  
HOME :
Oud Zinloos
 
large product photo

The story.

Geen idee hoe de zinloze series zijn onstaan. Maar ze zijn er. Hier zie je een overzicht van wat we tot nu toe hebben gehad.

Al was het alleen maar om je er van te overtuigen dat we zinloos bedoelen als we iets zinloos noemen. Uiteraard worden de foto's op deze pagina ook onregelmatig vervangen! Nu voorzichtig met wat links voor wie een onderwerp heeft gemist.

Ieder jaar met een eigen reeks. En onze eigen foto. In 2006 zelfs een overzichtsserie over 10 jaar eigen wenskaarten.

 
Chefs.
 
Energie
 
large product photo

Je ziet ze overal als je er eenmaal op let. Kunstof koks of iets dergelijks die reklame maken voor eten.

Hier een uit Riga, Letland (aug 2010)

large product photo

Er wordt wat tijd (en energie) gestopt in het promoten van energiebesparing. Met eindeloze hoeveelheden goed bedoelde rommel.

Als energiebespaarder heb ik een behoorlijk archief. Hier een voorbeeld.

 

Knorf

 
Gagnan
 
large product photo

Knorf is ooit eens als een van de vijf pluche varkens ons huis binnen gekomen. Daarna is hij door Esther als studie object gebruikt. En nu streven we er naar om hem overal ter wereld op de foto te krijgen. Zolang zijn eigen site een zooitje blijft vind je hem eens in de zoveel tijd hier terug.

En ja, we geven het toe, de andere vier zijn Knurf, Knarf, Knirf en Knerf.... (nieuw: januari 2009)

large product photo

Het 5e jubileum van onze onvolprezen duikvereniging. Nu heeft de club een eigen pagina op onze site, maar toen was de zinloze serie de enige optie.

Ook heeft de club in de tussentijd een eigen fantastische site.

Utrechtse Watervrienden
 
De Nachtwacht
 
large product photo
In 2006 vindt de reunie plaats. Zinloos, maar leuk! (nieuw: maart 2008
large product photo
Mooi schilderij. En toen bedacht iemand dat je het ook als beeldengroep neer kon zetten. Op het Rembrandtsplein natuurlijk.
Niki Saint-Phalle
 
Cow Parade
 
large product photo
Deze kunstenares uit Californie maakte de meest waanzinnige kunststof beelden. Je houdt er van of je haat ze. Er zit niets tussenin.
large product photo

 

De cowparade heb ik in Roemenië gezien, hoewel dit exemplaar uit Aalten is. Oorspronkelijk voor het goede doel, net zoals de Olifanten parade en de Beren parade.

(Nieuw juli 08)

Rode Pijlen
 
Olifanten Parade
 
large product photo

Kunstproject in de Betuwe. 50 grote rode pijlen langs fiets- en wandelroutes.

Hier een uit het Neerijnen.

(Nieuw: april 2010)

large product photo

Een variant op de Cow parade. Stond in 2007 in Rotterdam. Ondanks hun pogingen zijn de Rotterdammers er niet in geslaagd ze allemaal te stelen of te vernielen.

Een nieuwe serie stond in het najaar van 2009 in Amsterdam (ging veel beter!).

In januari 2010 stond de volledige serie (we hebben ze allemaal!) op KoolTiel.

Dit voorbeeld is later gefotografeerd op Schiphol

(jan'11)

Gezagsdragers
 
Vrijheidsbeeld
 
large product photo
Overal komen we ze tegen. Gezagsdragers. Mensen in een pak en met een wapen. Ze kijken altijd serieus! (Nieuw: Januari 2011)

Er zijn weinig beelden die je zo vaak tegenkomt als het vrijheidsbeeld. Van origine Frans, maar je vindt het overal ter wereld. Zo zijn er in ieder geval drie in Parijs, die uit Parc du Luxembourg, Lobby Hilton - La Defense, Seine). Die uit Parc du Luxembourg is het origineel dat als model is gebruikt voor de grote zuster in de USA.

Deze vonden we in het electrolux kantoor in Zweden

(Nieuw: November 2010)

Rivieren
 
Reclame poppen
 
large product photo

Rivieren.

Soms miserig, soms groots en meeslepend. Altijd boeiend. Hier de Daugava - Letland

(November'09)

large product photo

Het broertje van de chefs: kunstof reclame poppen. Lelijk, maar je moet er vaak maar op komen. Zoals deze pop uit de WorldExpo in Sjanghai

.

Nieuw Januari '11

Woodcarvers
 
Dakmennekes
 
large product photo

Houtsnijbeelden. En dan niet van die lullige, maar meer dan levensgroot. Vooral in de USA populair. Dit voorbeeld is uit Carmel, California

(Jan '11)

Woodcarvers, mensen die met een kettingzaag beeldhouwen, zijn al vaker langs geweest. Amerikanen maken de mooiste dingen met hout en een kettingzaag. In eigen land kwam ik ook een serie tegen: houten beelden in het natuurwandelpark bij het zwembad van Swalmen in Roermond in Limburg. Alleen al de moeite waard voor de natuurwandeling langs deb rivier de Swalm.

(juni 2014)

Ook aandacht voor "dakmennekes", onze verzamelnaam voor wat er op de daken van de Chinese elite te vinden is: Buddha's, krijgers, draken enz.

Het verhaal is dat de beeldjes er staan om de geesten op een afstand te houden. Ondertussen schijnen ze wel de bliksem aan te trekken. Over "mooi zinloos" gesproken.

(feb 2009)

Muziekmusea
 
Oudheden in Korea
 

Tegelijk liepen er 2 series: van Speelklok tot Pierement (Utrecht) en het Pianola museum. En dat allemaal vanwege een cursus muziekgeschiedenis.

(Nieuw: maart 2008)

Half februari stak een Koreaan de eeuwenoude South Gate van Seoul in de fik. Klik hier voor een krantenartikel.

Zinlozer konden we het niet bedenken. Voordat het een nationale Koreaanse sport wordt bij ons in de zinloze series foto's van de South Gate en andere oudheden uit Korea.

Wereldreligies
 
Parijse Begraafplaatsen
 

Voor iedereen die even na wil denken over de variatie in overtuigingen en de inzet van mensen om dit vorm te geven hadden we een kleine greep uit gebouwen en plaatsen van (voormalige) wereldreligies. Het was de langste "zinloze" serie uit de geschiedenis van deze site.

Ook hier zal regelmatig een nieuwe foto te zien zijn. Nu een kerk uit Stockholm

(nieuw jan '11)

De Parijse begraafplaatsen zijn toeristische attracties. Inclusief rondleidingen, boekjes en kaarten. Ook wij hadden onze serie!.
Roze Graniet
 

 

In Ploumanac'h, in het plaatsje Perros-Guirec is een park waar beelden van roze granietenworden gemaakt. Als je er lang genoeg komt zie je dat ze langzaam verdwijnen en vervolgens weer worden aangevuld. Meer over Ploumenac'h? Kijk op onze reispagina!

Al l jaren heeft de Den Haag de gewoonte om in de zomerperiode een gratis beeldenten toonstelling op de Lange Voorhout te houden. We komen al jaren op deze "Sculpture".

Vier keer haalde het de zinloze series, de laatste keer in augustus/september 2011

Sombrero's
 
Deuren

 

Ieder land heeft wel zijn eigen toeristenmeuk (leuk onderwerp voor een zinloze serie trouwens). In Mexico is de sombrero groot. Ombre is het Franse woord voor schaduw, dus waren wij niet verbaasd toen bleek dat de Spanjaarden Sombra als woord voor schaduw gebruiken. We hebben het dus over de Schaduwwerper onder de Schaduwwerpers, de Mexicaanse hoed. Overal waar de Mexicanen een toerist vermoeden liggen ze in grote stapels. Ze kosten geen drol, maar zijn van een onbetaalbare lelijkheid.

De deuren. Een kleine greep uit onze enorme verzameling. Een verhaal konden we er echt niet bij bedenken.

Toch wer de serie herhaald, en dat zal nog wel eens gebeuren. De tweede serie bestond uit Scandinavische en Baltische deuren

(jan '11)

USA Election 2008
 
Utrecht, Panorama 2000

 

De Amerikaanse presidentsverkiezingen. De kandidaat van de libertijnen werd het niet, al heeft ze met haar kandidatuur wikipedia gehaald. De verkiezingen worden bepaald door de democraten en de republikeinen. Wat velen niet weten is dat de republikeinen de olifant als symbool hebben, de democraten hebben de ezel. In de zinloze serie daarom een klein aantal olifanten en ezels. In oud-zinloos mag deze ezel blijven staan zolang wij PrObama zijn.

(nov'08)

Een Utrechter komt niet op de dom. Dat is iets voor toeristen. Toen er in 1999 en speciale tentoonstelling werd gehouden zijn we met onze mavica naar boven geklommen. Een Belg maakte ons belachelijk. Niemand maakt zoveel foto's op een stomme toren. Nu had hij in zoverre gelijk dat de foto's van de Mavica geen wereldwonderen zijn.

Maar 10 jaar is de serie er nog steeds. En België? Ach...

Aanleiding voor de tentoonstelling was de verbouwing van het Centraal Museum. Als de uren van de klok waren rond de dom een twaalftal cijfers geplaatst met bijbehorende kunstwerken. Panorama 2000 was de naam van de tentoonstelling

Daarna is alles weer opgedoekt. Althans, dat was de bedoeling. Inmiddels waren we gaan houden van de vliegende schotel, dus die kwam terug. En het glazen huis heeft mensen op een idee gebracht!

Kunst is dus niet zinloos.

In augustus 2014 is een serie beelden in Utrecht vertoond.

Chinese Leeuwen
 
Graffiti I
 

"Niets staat zo kloek als een leeuw in de hoek" is een bekend Chinees spreekwoord. Nu kent China veel talen, en dus ook veel varianten. "Niets geeft het huis meer kleur dan een :Leeuw voor de deur" is een andere.

Dus een serie leeuwen die je overal ter wereld voor de deuren van Chinese restaurants tegen kan komen. Soms gemaakt door mensen die "de Leeuw" alleen uit verhalen kenden. Het resultaat is een beeld dat meer op een draak dan op een leeuw lijkt. Gewoonlijk staan er 2 leeuwen. Een vrouwtje met een welp onder haar poot en een mannetje met een wereldbol onder de poot.

Deze foto komt uit Hangzhou

(jan'11)

Meer permanent dan watercaligrafie is Graffiti. Vaak lelijk en een vorm van vandalisme.Toch ook de basis voor een deel van de hedendaagse kunst, en sommige brengen graffiti professioneel aan. Er zijn nogal wat vormen. We hebben nogal wat graffiti gefotografeerd, met name ook in het buitenland. Hier een eerste reeks die we onderweg zijn tegen gekomen.

Gelet op het aantal bezoekers in de maand waarin deze serie zinloos was mogen jullie rekenen op een 2e serie....

Glas in Lood
 

Berlijnse Beren

 

Sommige foto's slagen er niet echt in het origineel vast te leggen. Dit probleem heb je onder meer als je probeert glas in lood ramen vast te leggen. Uiteraard proberen we het toch. Hier een deel van de glas in lood verzameling.

De allereerste bewuste zinloze serie die we hebben het gemaakt was die van de Berlijnse Beren. Lompe beren, die door kunstenaars in allerlei kleuren en thema's zijn geschilderd. Later volgden de cow-parade en de olifanten parade. Maar de Berlijnse Beren waren eerst. Natuurlijk, de stad is naar ze genoemd. Net zoals Bern en Brno. In de eerste plaatst staat trouwens ook een Berlijnse beer voor het vliegveld.

jan'11

Granieten Zeerovers
 

Tuinhekjes in Bretagne

 
In Bretagne kwamen we in Rothéneuf, waar de deels invalide pater Fouré eind 19e eeuw Les Rochers Sculptés maakte: in het keiharde graniet hakte hij enkele honderden naïeve figuren uit. Samen vormen ze het verhaal van de zeeroversfamilie Rothéneuf. Wij geloven dat, omdat het in onze reisgids staat. Maar aan de rotsen zien we het niet af. Dat geeft ook niet, het is verschrikkelijk de moeite (en entreekosten) waard. De vorige maand waren we al in Bretagne. Deze serie komt er ook vandaan en is nog zinlozer. Over een goed tuinhekje valt niet te twisten. Tuinafzettingen in Bretagne zijn daaraantegen echt "something else". Geen picked fence, maar stevige stenen... Met planten.
Amerikaanse Presidenten   Dooie Boten  
Wie ooit in Washington komt kunnen we het Smitsonian aanraden. Een grote verzameling musea, die allemaal nog gratis zijn ook. Ze zijn min of meer gerangschikt naar onderwerp. Zo is het het ruimtevaartmuseum, moderne kunst, Amerikaanse geschiedenis, indianen etc. Ze zijn bijna allemaal langs the National Mall te vinden. Minder bekend, langs 7th street, is het National Portrait Gallery. Onder de portretten is de enige complete verzameling Amerikaanse presidenten buiten het Witte Huis. We hebben ze niet allemaal gefotografeerd, maar hier toch een leuk overzicht. Voor meer Amerikaans presidenten verwijzen we uiteraard naar wikipedia

Na het succes van de Amerikaanse presidenten (de 2e keer in de geschiedenis van de zinloze series dat er veel bezoekers waren) nu iets wat niemand interesseert: dooie boten! Om meer precies te zijn: wrakken in Bretagne. Het stroomt er als een gek, dus op termijn legt iedere boot het af. Sommige worden mooie duikobjecten, andere liggen alleen maar zinloos op de kant. En zinloos, daar ging deze serie over!

Chinese Fietsen
  Amerikaanse auto's  

De 60e verjaardag van de volksrepubliek was een mooi moment om weer even op China terug te komen door te kijken naar Chinese fietsen..

Om eerlijk te zijn: we hadden het over handkarren, brommers, fietsen en bakfietsen. Om twee reden zijn ze bijzonder. Allereerst is er naast Nederland geen ander volk met zoveel fietsen. En omdat ze met meer zijn, zijn er heel veel fietsen. De tweede reden is omdat zij veel beter zijn om materiaal om te zetten in een soort van fiets en dat aan de praat te houden. Wij snappen dat trouwens niet.

Na fietsen nu Amerikaanse auto's. Veel en fout. Zinloosheid in het kwadraat dus. Maar toch leuk om naar te kijken. De serie is in een keer geschoten in 2002 in Moab in de Verenigde Staten waar men één keer per jaar in april een festival houdt. Ben je in de buurt? Rij er voor om!
Schoorstenen   Elephant Parade II  
In deze maand, waarin men in Kopenhagen probeerde tot minder CO2 uitstoot te komen, gingen wij terug in de geschiedenis. Wie het in de middeleeuwen goed had, had een vuur plaats. Een open haard met een schoorsteen. Die moest hoog genoeg zijn voldoende trek te hebben en kolendamp te voorkomen. Rijke mensen hadden soms wel twee open haarden, en dus twee schoorstenen. En daarna was het hek van de dam. Des te meer schoorstenen des te meer aanzien. En dan mocht het ook een mooi metselwerkje zijn....

De Elephant parade stond als eerder in Rotterdam, waar de bevolking niet kon kiezen tussen slopen of stelen. Wat op zich al zinloos is, maar zeker bij een project voor het goede doel. In het najaar van 2009 stond een nieuwe Elephant parade in Amsterdam. Het kost een paar zolen, maar uiteindelijk had ik ze allemaal. En ik was niet de enige die op jacht was. Een vrouw voor de hermitage vond het niks. "Snap jij dat nou, gewoon een plasic olifant. Met een schilderdoos kan ik dat ook". Een stoet gevestigd kunstenaars en bekende Nederlanders namen de drie modellen onderhanden. Bepaal zelf wat kunst en wat kitsch is. Het juiste antwoord vind u niet op deze site! En als je meer wil: in mei naar London

Kunst en Graffiti in Parijs  
Kunst in musea
 
Graffiti was al eerder een onderwerp bij zinloze series. Volgens sommige totaal vandalisme, voor andere business en tot slot voor sommigen kunst. De afgelopen jaren kwamen we een aantal keren langs het jongeren veldje langs de Boulevard de Grenelle in Parijs. Bij station Bir Hakeim was een gelegaliseerde plek voor de schrijvers om hun kunst te beoefenen. Najaar 2009 werd de plek gesloten om te worden bebouwd (laatste foto). Hier een terugblik op dit graffiti museum met een tweede ronde om te bepalen of het zinvolle kunst, of alleen een zinloze serie is. En kom je er niet uit? Klik hier voor een vervolg discussie....
In februari is een echte van Gogh ontdekt in een museum. Het kwam op het nieuws en mensen keken er belangrijk bij. Kunst lijkt dus iets waar je veel geld voor uitgeeft en dan in een gebouw hangt. Mensen komen langs en zeggen: Dat is kunst! Maar is dat zo? Of zijn er slimmerikken die commerciële prentjes goed weten te verkopen. Is André Rieu kunst? Kon Van Meegeren niet schilderen? En verdient Nijntje wel zijn eigen museum? Het zijn niet de beste foto's in onze verzameling, maar we zetten de discussie voort!
"Echte"mensen
 
Religieuze kunst
 

Hoe goed kan je een mens uitbeelden? Soms "zo echt mogelijk" Waarbij je twee keer moet kijken of het een beeld is of een "performing artist". Of het lijkt heel gewoon, maar het klopt net niet. Je ziet ze overal ter wereld. Maar nog maals: soms zijn ze echt!

Nieuw augustus 2010

Kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci hebben onder ander prachtige kunst gemaakt met religieuze thema's. Maar maakt dat religieuze voorwerpen tot kunst? We zetten onze discussie voort met een deel van de foto's die we in kerken hebben gemaakt. Architectuur en gebrandschilderde ramen zijn weg ge laten. Da's andere zinloze kost!.

Nieuw augustus 2010

Naakt
 
Man op een paard
 
Na de religieuze kunst lijkt bloot een mooie volgende in de kunst serie. Hele vijgenbomen werden er in het verleden om naakt beelden heen gemetsteld. Tijd om te kijken of het echt zo erg is. Wat ons betreft is het Vigelandpark in Oslo fantastisch! Met naaktbeelden door de beeldhouwer Gustav Vigeland.

Een vriend van ons heeft bijna overal verstand van. Kunst zegt hem nauwelijks iets. Om dat overzichtelijk te houden heeft hij een eigen kunst definitie: "Kunst is een man op een paard!"

Wij hebben dat getest met voor gevorderden de volgende vragen:

1. Is man op paard het mooist? 2. Waarom is dit wel/niet mooier dan paard alleen? 3. Is een stukje paard ook mooi?4. Is een vrouw op paard niet minstens zo mooi? Of een roze varken? 5. Wat is het mooiste materiaal om een paard van te maken? En maakt de belichting een verschil? 6. Waarom is een man op ezel of stier niet ook een prachtige kunstuiting? 7. Waar passen de Centauers in deze theorie? 8. Wordt man met paard nog mooier als er een draak wordt geprikt? Of een karretje wordt getrokken?

We vragen het ons maar af.

nieuw: D.C. mei 2011

Kunst op straat

 

Treinen
 

De laatste kunstserie was het makkelijkst: Kunst vind je op straat. Overal zie je beelden. Sommige zijn echte kunst...

Onze keuze is niet daardoor ingegeven.

Nieuw: jan'11, Berlijn

Als 2e reeks in 2011 gingen we voor treinen. We houden van ze en haten ze. Een overzicht van wat "foto's onderweg", het spoorwegmuseum in Utrecht en dat in Haapsalu. Geloof ons, het bestaat. Gebruik vooral de link!

Wie het origineel van deze foto wil zien moet trouwens stevig hakken. Deze schildering stond in de spoortunnel in Geldermalsen die in de maand van deze zinloze serie in beton is gestort.

Yarn Bombing in Artis
 
Spinnewielen, Weefgetouwen en Meer
 
Sommige breisters hebben veel wol in voorraad. De Stach. Sommige huizen dreigen zelfs uit hun voegen te barsten door de vooraad. Je kunt dan bankjes en bomen truitjes aan gaan trekken. Deze vrouwvriendelijke vorm van vandalisme staat bekend als Yarn Bombing. Een gelegaliseerde vorm vonden we, waar anders, in Amsterdam. Wild Breien in Artis. Een perfect onderwerp voor onze serie.
Nelleke sjouwt deze maand verschillende breibijeenkomsten af. Een mooi moment om onze verzameling spinnewielen, weefgetouwen en meer eens on-line te zetten. Je komt het spul ook overal tegen...
Lamen en Lantarens in DC
 
Arme Fiets
 
Ineens vielen ze op. De lampen en lantarens in Washington D.C. Zomaar een snelle serie.
Fietsen zijn zo algemeen dat je ze niet echt ziet. Maar soms zijn ze heel zielig. Een heb ik er zelfs een tijdje bijgehouden. Zo zielig. Kleine serie..... maar zielig!
De lucht in
 
Deurkloppers
 

Foto's vanuit een vliegtuig. De reis ging van Noorwegen (Trondheim) naar Schiphol en het weer werd steeds slechter.

Tijdens onze vakantie in Spanje en Portugal viel ons een vorm van energiebesparing op. Niks elektrische deurbel, gewoon een deurklopper. En een andere dan je buren. Binnen de kortste keren werd het een hele verzameling. Hier een van de langste zinloze series uit de geschiedenis van de site.
Statische sporters
 
Tropische vissen en ongewervelden
 
In China kwm ik deze reeks beelden van sporters tegen. Overal drie figuren om de beweging uit te beelden. Voor kenners: HARDER ROEIEN!

In Jeju City (Korea) is een kademuur versiert met vissen, zeesterren, 2 kleppigen etc. Mooi onderwerp voor deze pagina

Lantaarn Festival
 
Beurs Boot 2012
 
In deze donkere januari wintermaand foto's van het Lantaarn Festival dat in China, Korea en Japan wordt gevierd rond de tijd van de Chinese jaarwisseling. Deze foto's komen uit Korea.
Even een maand hobby's combineren. Hier een impressie van Boot 2012 in Düsseldorf. Uiteraard vooral de duikbeurs.
Dieren uit Downunder
 
Paashazen uit Brussel
 
Werken in Australië is één ding, maar dan niet kijken naar de natuur is een ander. Los van vogels en vleermuizen in het wild, hier ook de foto's van het Australische deel van Taronga Zoo. Uit Sydney, waar ook de Royal Botanical Gardens de moeite waard zijn
Eind maart. Brusselse etalages staan vol met Paashazen. I say no more: zinloze serie!!!
Ile de Bréhat
 
Floriade
 

Bretagne. Mooie streek. Sterke toeristen industrie. Zo ook op het Ile de Bréhat. Een veer vaart ongeveer ieder 30 minuten (en met pech om het uur). Auto's hebben ze niet, de bewoners rijden rond op trekkers. Je kan er fietsen huren, of te voetde bezienswaardigheden van het dubbel eiland bekijken.

Belangrijke bron van inkomsten voor de eilandbewonders zijn de toeristen. Belangrijke bron van ergernis voor de eilandbewoners zijn de toeristen. Kaarten en bewegwijzeringsborden worden dan ook massaal en als een soort volksvermaak gesloopt.

Vooor iedereen die er de weg al in de haven is kwijt geraakt: hier de serie van ons bezoek. Ook voor mensen die van Bretagne houden. En voor heb die graag zien dat we ook rot weer hebben op onze vakanties.

Floriade. Eens in de tien jaar. In 2012 in Venlo. Gratis tomaten eten en veel produkten van Land- en Tuinblouw. Niet allemaal even geslaagd, maar er is veel te zien. Vooral de wilde planten zijn schitterend, als je de plekken die er voor zijn gereserveerd hebt gevonden. In deze zinloze serie kijken we naar de kunst en kitsch van de Floriade. Meer kitsch en minder kunst van 10 jaar geleden, maar zeker lollig. Vooral de structuren van de Willowman zijn de moeite waard.

Een maand later haalden we 2002 uit het archief.

De Berlijnse muur
 
Fruitmozaiken
 

Je realiseert je dat je ouder wordt als je bedenkt dat je de Berlijnse muur hebt zien komen en gaan, en dat dat allemaal gebeurde zonder digitale camera. Nu staan er nog voldoende (foto)boeken in de kast om terug te kijken naar wat mensen allemaal met die muur uit haalden. Want afstotelijk als het ding ook was, het was een enorme creatieve inspiratie. Tussen de stations Warschauer Straße en Berlin Ostbahnhof staat nog een stuk muur dat aan de ene kant echte graffiti kent en aan de andere kant werk van ander kunstenaars, voornamelijk uit 1990.

Hoewel minder indukwekkend dan het oorsponkelijke werk, nog steeds materiaal om over na te denken en wat langer naar te kijken. Het is nu het langste openluchtmuseum ter wereld.

Jaarlijks kent Tiel twee hoogtepunten: Appelpop en het fruitcorso. De laatste wordt "omlijst" met een aantal mozaiken langs het water. Hier de foto's van 2012. Horrormovie is mijn favoriet. Kitsch met een grote K!
       
Lief Piepen
 
Boeddha en andere feestdagen
 

Lief piepen. Als je dat de eerste keer hoort denk je: waar gaat dit over. Tot je ontdekt dat het om Amerikaans gaat en men het over Leaf Peeping heeft. De herst in in New England (VS) en Ontario (Canada) heel erg mooi. Daarom deze maand foto's van de herfst in Noord Amerika.

Na weer eens in een Chinees museum geweest te zijn blijken we een grote reeks foto's van Boedda beelden te hebben. Een beperkt deel (uit het Capital Museum) stond in de zinloze serie van december 2012.
Dierentuinen
 
Bruggen
 
gorilla In 2013 gebesteden we het hele jaar aan dierentuinen:

De serie begon in de VS met de Bronx Zoo uit New York. In de tweede was Artis. In maart deden we Shanghai, hetAquarium, en het insectariumBlijdorp Zoo was deel vier.

In mei gingen we met de hele familie naar Amersfoort voor het jubileum van Henny en Wim. Daar komen we nog een keer op terug met de fotoserie van het Dino bos. Juni was de favorite dierentuin van Wim en Henny, Berlin Zoo. In juli weer een serie uit China. Gemaakt in november in BeijingBurgers Zoo in Arnhem was deel acht.

De laatste aflevering is de dierentuin waar we zelf een abonnement op hebben: Ouwehand in Rhenen

De eerste serie van 2014 waren en paar bruggen. Onder meer de hefbrug aan de Vondellaan in Utrecht, gemaakt door Wim Ruijper, en gevonden bij het opruimen van zijn archief. Volgens Google maps ligt die brug er nog. We raden aan het niet te proberen.
Vuilnisbakken
 
Eieren uit Wellington
 
Deze maand is weel een goed voorbeeld van zinloze series: prullebakken uit Dubai. Gewoon omdat het het kan
April 2014 is bijna net zo zinloos als de vorige maand, maar omdat het voor een goed doel was redden ze het net niet helemaal. Ineens stonden ze overal. De eieren van Wellington.
C'est ne pas Tour Eiffel
 
Country Fair
 

Mei 2014. Meerdere keren per jaar zit ik in Parijs voor werk. Mijn hotel ligt heel dicht bij de Eiffeltoren. Iedere keer neem ik een foto met de toren. Soms met de sterren die ieder uur flikkeren, soms met de Seine, soms uitstekend boven de typisch Parijse hoogbouw. Deze keer bedacht ik de toren niet te fotograferen. Ok, soms zie je een stukje ijzer, maar toch: Een rondje rond de toren zonder het ding te fotograferen. Een zinloze aanrader: Cést ne pas Tour d'Eiffel, met dank aan René Margaritte. En voor de gelegenheid een deurkloper die op de toren uitkijkt.

In juli 2014 een terugblik op de Country Fair bij Aalten. Bizarre gezelligheid.